Meni Search

Okrećem novi list

Salata od tune i povrća

Juha od bundeve s jabukom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polupunjene paprike
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od cvjetače i camemberta
Crveno ljetno varivo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje i tikvice na štapiću
Čarobni štapići
Mirisni prilog iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kaštelanski makaruni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetina enchilada
Empanade s pestom
Polpete od slanutka s kurkumom
Povrtni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fina pikantna piletina
Pohana skuta
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Salata s mora
Piletina s mascarponeom
Oslić s maslinama
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Čudotvorni čaj za detoks
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Palačinke s nadjevom od riže
Male teleće pitice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rosti
Popečci od cvjetače
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Rižoto tortice
Pohane paprike
Lignje punjene crvenim radićem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s pistacijama
Rolice od soma
Papreni tart s marelicama
Juha od rikule i račića
Pohani tofu s povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Caponata alla Podravka
Govedina s lukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata u košaricama od parmezana
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir u košuljici
Rolice od blitve
Sočna Wellington pečenka
Zapečena ricotta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Španjolski migas s bundevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljubavne šurlice
Vege odresci s marinadom
Zimski punč
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Salata od quinoe i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Žuti medaljoni
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Kozice s rižom
Ražnjići od lososa
Popečci od bulgura s umakom
Špageti na kineski način
Raskošna ljetna tava
Grčka seljačka salata
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći gulaš
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Sočna aromatična torta
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Uskršnja šunka na zabavan način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Goveđa rebarca sa zeljem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Omiljenu salatu s povrćem pripremite s umakom od jogurta i uživajte u svježini šarenih zalogaja.

Sastojci

2 Eva tuna fileta u maslinovom ulju (2x115 g)
150 g svježih krastavaca
100 g crvene paprike svježe
100 g rotkvica
80 g Punjenih maslina Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g zelene salate (kristal)
50 g crvenog radiča
50 g matovilca
malo krupne soli
Papar šareni Podravka
200 g jogurta (tekućeg)
2 žlice majoneze
1 žličica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe15 min

  • 1 Od jogurta i majoneze napravite lagani umak dodajući malo papra i žličicu Vegete Mediteran.
  • 2 Krastavce i crvenu papriku narežite na kockice, rotkvice na ploškice, dodajte masline i nakapajte maslinovim uljem.
  • 3 Tunu zajedno s uljem dodajte povrću i sve promiješajte.
  • 4 Zelenu salatu i radič narežite na rezance.
  • 5 Na tanjur za posluživanje stavite podlogu od zelene salate, radiča i matovilca. Pospite grubo mljevenim šarenim paprom, krupnom soli i pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Svježe rotkvice zadržat će svježinu ako ih stavite u hladnu vodu.

Posluživanje

Preko toga stavite pripremljenu salatu od povrća i tune, prelijte žlicom umaka od jogurta  i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 251.66 31 31
Kalcij mg 139.12 14 14
Kalij mg 528.09 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.77 11 11
Niacin mg 10.41 74 52
Vitamin D μg 115.82 58 58
Vitamin A μg 2132.25 53 43
Sol g 0.29 0 0
Bjelančevine g 19.77 - -
Ugljikohidrati g 14.67 - -
- zasićene masne kiseline g 3.97 - -
Masti g 25.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke