Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bouillabaisse
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Riblji ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Grill vratina u sendviču
Brudet
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke