Meni Search

Superman

Salata s mljevenim mesom

Bruskete s povrćem
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek i salata s roštilja
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kokošja juha s požirakima
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjevene lignje
Macho hamburger
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Vratina sa sezonskim povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Koprivnički odojak
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke