Meni Search

Superman

Salata s mljevenim mesom

Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa sezonskim povrćem
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Tuna burger
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina u finom umaku
Dječje lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kokošja juha s požirakima
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek i salata s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke