Meni Search

Superman

Salata s mljevenim mesom

Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada s njokima
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina u finom umaku
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Svinjski file s grila
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Macho hamburger
Kokošja juha s požirakima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Koprivnički odojak
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti mediteraneo
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke