Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Šampinjoni u palačinki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Riblji ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Svinjski file s povrćem
Tuna burger
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brudet
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Proljetna janjetina
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Slatka patka
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke