Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Slatka patka
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Punjena teleća prsa
Bugarska pita od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci u umaku s češnjakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Marinirane srdele
Riba u škartocu
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kaštelanski makaruni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke