Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pašticada voli penne a ti mene
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Svinjski gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od cvjetače
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Mini shepherd's pie
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brudet
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Male teleće pitice
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignji po gosposki
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke