Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Bruskete s povrćem
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Gulaš od oslića i povrća
Pileći gulaš
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Brudet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke