Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Lignji po gosposki
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brudet
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Tuna burger
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke