Meni Search

Ful nabrijana

Salata s mora

Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Fileti lososa u finom umaku
Odresci od morskog psa
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini lazanje
Brancinovo oko
Ossobuco
Meso s repom
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje s lignjama
Riba u bijelom umaku
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke