Meni Search

Ful nabrijana

Salata s mora

Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od lososa
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Brancinovo oko
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Lagana sarma
Urbana pola
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke