Meni Search

Okrećem novi list

Salata s mora

Sočna pureća rolada
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto tortice
Krumpir u košuljici
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetina enchilada
Žuti medaljoni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Roštilj s umakom Romesco
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mesne okruglice u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Papreni tart s marelicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Senf s paprikama
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Cous-cous s povrćem
Juha od rikule i račića
Salata od tune i povrća
Pohane paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Crveno ljetno varivo
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje punjene crvenim radićem
Ljubavne šurlice
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Palačinke s nadjevom od riže
Polpete od slanutka s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Kozice s rižom
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fina pikantna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Čarobni štapići
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata u košaricama od parmezana
Sočna aromatična torta
Grčka seljačka salata
Govedina s lukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Rižoto na španjolski način
Rolice od blitve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Španjolski migas s bundevom
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rosti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Oslić s maslinama
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Empanade s pestom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisni prilog iz pećnice
Polupunjene paprike
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Caponata alla Podravka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rolice od soma
Popečci od cvjetače
Zimski punč
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bugarska pita od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kaštelanski makaruni
Juha od cvjetače i camemberta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pečena piletina s limunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Lignje i tikvice na štapiću
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke