Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Salata s mora

Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata od tune i krastavaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto na španjolski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina u finom umaku
Prilog od prokulica
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Grčka seljačka salata
Male teleće pitice
Pohane paprike
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Mesna rolada u tijestu
Popečci od bulgura s umakom
Špageti s pistacijama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fiš paprikaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečena ricotta
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Senf s paprikama
Pureći hamburger
Rižoto s tunom
Piletina na tajlandski način
Piletina s kozjim sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Dalmatinske polpete
Palamida s čilijem i mangom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Krumpir u košuljici
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hladna juha od avokada
Grill vratina u sendviču
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s nadjevom od ajvara
Riža s tunom
Juha od rikule i račića
Srneći file na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Gulaš od gljiva
Tjestenina mediterana
Rosti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Crveno ljetno varivo
Salata od liganja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata sa skutom
Hrskava pileća krilca
Caponata alla Podravka
Slatki lungić
Svinjska jetrica u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Jakobove kapice s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima