Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Salata s mora

Vegetina enchilada
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečena ricotta
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Male teleće pitice
Mesna rolada u tijestu
Srneći file na salatu
Piletina s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Rajčica s kukuruzom
Rižoto na španjolski način
Piletina na tajlandski način
Kobasica u pivu i pecivu
Hladna juha od avokada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna aromatična torta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Dalmatinske polpete
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jakobove kapice s umakom
Polupunjene paprike
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Rosti
Juha od rikule i račića
Špageti s pistacijama
Papreni tart s marelicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Pohane paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od liganja
Tjestenina mediterana
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pureći hamburger
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Energetske kuglice s kurkumom
Empanade s pestom
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Pečena piletina s limunom
Crveno ljetno varivo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća krilca s Coca-Colom
Fileti lososa u finom umaku
Grčka seljačka salata
Salata sa skutom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Gulaš od gljiva
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s kozjim sirom
Slatki lungić
Riža s tunom
Tjestenina u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada
Salata od tune i krastavaca
Švicarska juha sa sirom
Čarobni štapići
Fiš paprikaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
Cipar - Lungić na ciparski
Svinjska jetrica u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima