Meni Search

Ful nabrijana

Šampinjoni u palačinki

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Meksička party salata
Lignje s manistrom u škartocu
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Lazanje s lignjama
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Urbana pola
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Ossobuco
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci od morskog psa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meso s repom
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Turske pizze
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
Hlebinska i pretepena juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke