Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Šareni ražnjići s mesnim okruglicama

Riba u bijelom umaku
Juha od rikule i račića
Riža s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Gulaš od gljiva
Zapečena ricotta
Piletina s nadjevom od ajvara
Voćna juha od višanja
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći štapići u ketchupu
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Senf s paprikama
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Male teleće pitice
Tjestenina u finom umaku
Fiš paprikaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pureći hamburger
Rajčica s kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od tune i krastavaca
Kotleti u pivskom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Krumpir u košuljici
Jakobove kapice s umakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Crveno ljetno varivo
Kobasica u pivu i pecivu
Rosti
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Polupunjene paprike
Cipar - Lungić na ciparski
Slatki lungić
Tjestenina mediterana
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dalmatinske polpete
Špageti s pistacijama
Pohane paprike
Palamida s čilijem i mangom
Grčka seljačka salata
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pirjani kunić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjska jetrica u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Pašticada
Piletina na tajlandski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplo servirana zimska jela mijenjamo laganim proljetnim zalogajima, pa tako i ovo simpatično lagano jelo može biti dio stola na otvorenom.

Sastojci

250 g mljevene junetine
1 žlica Vegete Grill Classic
1 jaje
5 g svježeg peršinovog lista
40 g krušnih mrvica
150 g Podravskog špeka Podravka
100 g mozzarelle
paprika tri vrste
ljubičasti luk

Koristili smo

Vegeta Grill Classic

Vegeta Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U posudi začinite junetinu Vegetom Grill classic, jajetom, peršinom, krušnim mrvicama i ohladite u hladnjaku na 30 minuta.
  • 2 Podravski špek izrežite na tanke ploške po dužini. Izvadite meso iz hladnjaka i napravite male pljeskavice u dlanu ruke. Mozzarellu narežite na male kockice veličine 1 cm i umetnite u sredinu pljeskavice. Zatvorite pljeskavicu na način da oblikujete male okruglice. Oblikovane okruglice omotajte u ploške podravskog špeka.
  • 3 Papriku očistite i narežite na jednake dijelove, ljubičasti luk očistite od ljuske i narežite tako da dobijete dvoslojne kvadratiće. S tako pripremljenim povrćem i mesom napravite mini ražnjić s čačkalicom.
  • 4 Pecite ražnjiće s obje strane 4 - 5 minuta na laganoj vatri.

Savjet

Ako ne želite luk na ražnjiću, cherry rajčica može biti idealno zamjensko rješenje.

Posluživanje

Uz gotove mini ražnjiće možete poslužiti svježu lisnatu proljetnu salatu.

Male tajne

Ovo jelo bit će također ukusno i ako je pečeno na tavi.

Podijeli s prijateljima