Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Šareni ražnjići s mesnim okruglicama

Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Jakobove kapice s umakom
Sočna pureća rolada
Tjestenina mediterana
Riža s tunom
Pašticada
Pohane paprike
Špageti s pistacijama
Dalmatinske polpete
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Polupunjene paprike
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečena ricotta
Krumpir u košuljici
Gulaš od gljiva
Rižoto na španjolski način
Sočni pureći ražnjići
Popečci od bulgura s umakom
Salata sa skutom
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i krastavaca
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s nadjevom od ajvara
Riba u bijelom umaku
Rižoto s tunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pureći hamburger
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Pileći štapići u ketchupu
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cipar - Lungić na ciparski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kotleti u pivskom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata od liganja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Prilog od prokulica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Svinjska jetrica u umaku
Srneći file na salatu
Hladna juha od avokada
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Palamida s čilijem i mangom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na tajlandski način
Kobasica u pivu i pecivu
Male teleće pitice
Rajčica s kukuruzom
Špinatova juha s feta sirom
Slatki lungić
Fiš paprikaš
Salata s mora
Tjestenina u finom umaku
Juha od rikule i račića
Mesna rolada u tijestu
Senf s paprikama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rosti
Piletina s pistacijama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplo servirana zimska jela mijenjamo laganim proljetnim zalogajima, pa tako i ovo simpatično lagano jelo može biti dio stola na otvorenom.

Sastojci

250 g mljevene junetine
1 žlica Vegete Grill Classic
1 jaje
5 g svježeg peršinovog lista
40 g krušnih mrvica
150 g Podravskog špeka Podravka
100 g mozzarelle
paprika tri vrste
ljubičasti luk

Koristili smo

Vegeta Grill Classic

Vegeta Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U posudi začinite junetinu Vegetom Grill classic, jajetom, peršinom, krušnim mrvicama i ohladite u hladnjaku na 30 minuta.
  • 2 Podravski špek izrežite na tanke ploške po dužini. Izvadite meso iz hladnjaka i napravite male pljeskavice u dlanu ruke. Mozzarellu narežite na male kockice veličine 1 cm i umetnite u sredinu pljeskavice. Zatvorite pljeskavicu na način da oblikujete male okruglice. Oblikovane okruglice omotajte u ploške podravskog špeka.
  • 3 Papriku očistite i narežite na jednake dijelove, ljubičasti luk očistite od ljuske i narežite tako da dobijete dvoslojne kvadratiće. S tako pripremljenim povrćem i mesom napravite mini ražnjić s čačkalicom.
  • 4 Pecite ražnjiće s obje strane 4 - 5 minuta na laganoj vatri.

Savjet

Ako ne želite luk na ražnjiću, cherry rajčica može biti idealno zamjensko rješenje.

Posluživanje

Uz gotove mini ražnjiće možete poslužiti svježu lisnatu proljetnu salatu.

Male tajne

Ovo jelo bit će također ukusno i ako je pečeno na tavi.

Podijeli s prijateljima