Meni Search

Gladan kao vuk

Skandinavske rolice s cimetom

Sarma sa suhim mesom
Ramstek s povrćem
Janjetina s bižima
Pureća rolada s mlincima
Slatki lungić
Gorički povrtni lonac
Neobične punjene paprike
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhana govedina s umakom od hrena
Puretina s jabukom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Španjolski migas s bundevom
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Fino varivo v loncu
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso u woku na indonezijski način
Ciganski odrezak
Miješani grill
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slasni BBQ burgeri
Svinjski medaljoni s kestenima
Kotlovina
Piletina u pivu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Punjeni kelj s plodovima mora
Tortilje pikant
Vegetarijanski čips
Pureći hamburger
Odresci s umakom od kupina
Sočna Wellington pečenka
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Tuna burger
Polpete od oslića
Krumpiri u kaputiću od pancete
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u paketiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina u egzotičnom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Janjetina s medom od kadulje
Quiche od bundeve, sira i luka
Patka s mlincima
Pileća prsa s crnim tartufom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mesne okruglice u umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Janjetina na padelu
Medeni teleći kotleti
Mediteranski kruščić s lovorom
Macho hamburger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesna rolada u tijestu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pikantni gulaš
Slatko twist pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća krilca s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Harrisa janjetina s limunom
Punjena pečenka u vinu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Govedina s lukom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fino začinjena piletina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s povrćem
Varivo od kelja i teletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zašuškajte se uz skandinavsku slasticu i prepustite se hygge uživanju bilo da ste sami ili u svom sretnom društvu.



Sastojci

175 g maslaca
500 ml mlijeka
950 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
½ žličice soli
100 g šećera
1 žličica mljevenog kardamoma
1 jaje
1 razmućeno jaje
granulirani šećer za posipanje
Za nadjev:
125 g maslaca (omekšani)
100 g šećera
1 ½ žlice Vegeta Maestro mljevenog cimeta

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maslac zagrijte na laganoj vatri da se otopi. Dodajte mlijeko, promiješajte i pustite da se malo ohladi.
  • 2 Pomiješajte suhe sastojke: brašno, kvasac, sol, šećer i mljeveni kardamom. Dodajte jaje i postupno toplo mlijeko te zamijesite glatko tijesto.
  • 3 Prekrijte tijesto i ostavite na toplom mjestu da se diže oko 40 minuta (dok se volumen ne udvostruči).
  • 4 Za nadjev, maslacu sobne temperature dodajte šećer i cimet te izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
  • 5 Dignuto tijesto podijelite na dva dijela, pa svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik debljine 0,5 cm i dužine 20 cm.
  • 6 Tijesto premažite maslacem s cimetom i zarolajte u valjak (roladu). Izrežite rolice širine 2,5 cm pa ih posložite u dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje.
  • 7 Prekrijte tijesto i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi još 20-ak minuta. Pazite da ima dosta razmaka između rolica jer će se tijesto tijekom pečenja još dizati.
  • 8 Rolice premažite razmućenim jajetom, pospite granuliranim šećerom i pecite 13 – 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Kad zamotate rolice, tijesto možete lagano rukama „izvući“ kako bi rolice bile još tanje.

Posluživanje

Rolice poslužite u većim papirnatim košaricama (za muffine).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1949.68 244 244
Kalcij mg 983.5 98 98
Kalij mg 2251.5 61 61
Pantotenska kiselina mg 8.25 118 118
Niacin mg 87.69 626 438
Vitamin D μg 426.27 213 213
Vitamin A μg 10879.13 272 218
Sol g 1.47 0 0
Bjelančevine g 134.73 - -
Vlakna g 31.72 - -
Ugljikohidrati g 960.12 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 14.72 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 79.57 - -
- zasićene masne kiseline g 162.65 - -
Masti g 272.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke