Meni Search

Ful nabrijana

Slana pita s povrćem i hamburgerom

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Lagana sarma
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hlebinska i pretepena juha
Kroketi od piletine
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Piletina na kijevski način
Čarobna ljetna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Ossobuco
Turske pizze
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pite su oduvijek oduševljavale svojom svestranošću, a nadjev u ovoj piti od povrća, sira i hamburgera kombinacija je jednostavnosti na finom tijestu.

Sastojci

Za tijesto:
150 g svježeg sira
5 žlica ulja
sol
1 jaja
250 g Glatkog brašna Podravka
½ Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
250 g brokule
200 g cvjetače
100 g hamburgera
150 g mini rajčica
1 jaje
1 žumanjak
300 ml slatkog vrhnja
150 g sira (edamer, emantaler...)
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Pomiješajte svježi sir, ulje, sol i jaje, dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • 2 Odmorite ga pola sata u hladnjaku.
  • 3 U namašćeni kalup za pite (Ø 26 cm) stavite tijesto koje ste prethodno razvaljali na pobrašnjenoj podlozi.
  • 4 Tijesto u kalupu lagano nabodite vilicom.
  • 5 Brokulu i cvjetaču operite, očistite pa narežite na cvjetiće.
  • 6 Hamburger narežite na manje ploške, a mini rajčicu na polovice.
  • 7 Brokulu i cvjetaču kuhajte u slanoj vodi te ocijedite.
  • 8 Brokulu, cvjetaču i hamburger rasporedite po tijestu.
  • 9 Izmiješajte jaje, žumanjke, vrhnje, naribani sir, papar i Vegetu pa prelijte po povrću i po tome rasporedite mini rajčice.
  • 10 Pitu pecite 45 minuta na 180°C.

Savjet

Umjesto hamburgera možete upotrijebiti tanko narezani pršut ili dimljeni losos.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 506.86 63 63
Kalcij mg 483.84 48 48
Kalij mg 647.64 18 18
Pantotenska kiselina mg 0.88 13 13
Niacin mg 7.54 54 38
Vitamin D μg 30.3 15 15
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 23.46 - -
Vlakna g 3.01 - -
Ugljikohidrati g 44.98 - -
Masti g 27.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke