Meni Search

Pucam po šavovima

Slasni BBQ burgeri

Ljetna pileća salata
Zlatna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pileći štapići u ketchupu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kotleti u pivskom umaku
Vratina s roštilja
Fino začinjena piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Tuna burger
Grčka seljačka salata
Pohani tofu s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina u pivu
Pureći hamburger
Fiš paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u košuljici
Cipar - Lungić na ciparski
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Marokanska salata s cous-cousom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Košarice od lisnatog tijesta
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina u finom umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Pizza sirni jastučići
Pašticada
Svinjska jetrica u umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Juha od kelja sa sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Bugarska pita od krumpira
Čarobni štapići
Špinatova juha s feta sirom
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi krumpir iz pećnice
Prežgana juha
Pikantne mazalice
Popečci od cvjetače
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina mediterana
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Hrenovke u panceti
Mesna rolada u tijestu
Palačinke s nadjevom od riže
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite sočne pljeskavice s blagim ajvarom i jajetom na oko u hrskavom pecivu i uživajte u slanim burgerima.

Sastojci

700 g mljevene junetine
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
80 g luka
4 peciva za hamburger
4 jaja
4 ploške sira ementalera
100 g Pancete Podravka narezane na tanke trake
50 ml ulja
4 žlice majoneze
sol
Papar crni mljeveni Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Mesu dodajte sitno narezani luk, Vegeta marinadu, promiješajte i pustite da odstoji 30-ak minuta. Od smjese oblikujte 4 deblje pljeskavice širine peciva.
  • 2 Peciva prerežite na pola pa ih u većoj suhoj tavi popržite s unutarnjih strana. Izvadite ih sa strane, tavu obrišite papirnatim ubrusom, pa na nju stavite narezanu slaninu i popržite je do zlatne boje.
  • 3 U istu tavu ulijte 2 žlice ulja, pa kad se dobro zagrije stavite pljeskavice i ispecite ih s obje strane. Meso izvadite, ulijte preostalo ulje i na njemu ispecite jaja na oko.
  • 4 Donji dio peciva prvo premažite majonezom ili blagim ajvarom. Na nju položite popečenu slaninu, zatim pljeskavicu, pa plošku sira, a potom jaje na oko.

Savjet

Kod pripreme mesa za hamburger važno je da meso ne mijesite previše. Lagano promiješajte, brzo oblikujte i neka ne budu pretanki jer neće biti sočni.

Posluživanje

Poklopite gornjim dijelom peciva i odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke