Meni Search

Lud k'o šiba

Slasni BBQ burgeri

Pohani buncek
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Pohani zamotuljci
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Sunčani užitak mediterana
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada s njokima
Tuna burger
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečena ricotta
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Hrskavo pečeno pile
Piletina s nadjevom od ajvara
Palačinke s nadjevom od riže
Medeni teleći kotleti
Patka s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečena janjetina s bademima
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Hrskave tortice od krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Kotlovina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Brownie s kajenskim paprom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Riblja juha s Malte
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Pohana skuta
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krem juha sa sjemenkama
Pikantne mazalice
Vratina s roštilja
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Juha od bundeve s jabukom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Grill povrće na salatu
Teletina s pirjanim povrćem
Irski gulaš (Irish stew)
Palamida s čilijem i mangom
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Fiš paprikaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kineska juha s račićima i gljivama
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jakobove kapice s umakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite sočne pljeskavice s blagim ajvarom i jajetom na oko u hrskavom pecivu i uživajte u slanim burgerima.

Sastojci

700 g mljevene junetine
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
80 g luka
4 peciva za hamburger
4 jaja
4 ploške sira ementalera
100 g Pancete Podravka narezane na tanke trake
50 ml ulja
4 žlice majoneze
sol
Papar crni mljeveni Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Mesu dodajte sitno narezani luk, Vegeta marinadu, promiješajte i pustite da odstoji 30-ak minuta. Od smjese oblikujte 4 deblje pljeskavice širine peciva.
  • 2 Peciva prerežite na pola pa ih u većoj suhoj tavi popržite s unutarnjih strana. Izvadite ih sa strane, tavu obrišite papirnatim ubrusom, pa na nju stavite narezanu slaninu i popržite je do zlatne boje.
  • 3 U istu tavu ulijte 2 žlice ulja, pa kad se dobro zagrije stavite pljeskavice i ispecite ih s obje strane. Meso izvadite, ulijte preostalo ulje i na njemu ispecite jaja na oko.
  • 4 Donji dio peciva prvo premažite majonezom ili blagim ajvarom. Na nju položite popečenu slaninu, zatim pljeskavicu, pa plošku sira, a potom jaje na oko.

Savjet

Kod pripreme mesa za hamburger važno je da meso ne mijesite previše. Lagano promiješajte, brzo oblikujte i neka ne budu pretanki jer neće biti sočni.

Posluživanje

Poklopite gornjim dijelom peciva i odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke