Meni Search

Gladan kao vuk

Slasni burger sa slaninom i sirom

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Neobične punjene paprike
BBQ svinjska rebarca u foliji
Biftek rolice
Obojeni hamburger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna rebarca
Harrisa janjetina s limunom
Vratina s roštilja
Svinjski medaljoni s kestenima
Kotlovina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slatko twist pile
Tortilje pikant
Janjetina s bižima
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada s njokima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Hrenovke u panceti
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa s crnim tartufom
Patka s mlincima
Ramstek s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Medeni teleći kotleti
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u aromatičnom omotaču
Ciganski odrezak
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća krilca s roštilja
Odresci u paketiću
Gorički povrtni lonac
Miješani grill
Polpete od oslića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s pirjanim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Krumpiri u kaputiću od pancete
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Pikantni gulaš
Špageti s tikvicama
Janjetina na padelu
Sarma sa suhim mesom
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Govedina s lukom
Vegetarijanski čips
Punjena pečenka u vinu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
Pileća prsa iz pećnice
Macho hamburger
Mesna rolada u tijestu
Mediteranski kruščić s lovorom
Skandinavske rolice s cimetom
Fino začinjena piletina
Sočna Wellington pečenka
Fino varivo v loncu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Povrtni lonac
Puretina s jabukom iz pećnice
Meso u woku na indonezijski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slasni burger sa slaninom i sirom idealan je za ljubitelje šarmantnih slojevitih jela.

Sastojci

400 g mljevene teletine
400 g mljevene goveđe potrbušine
1 Vegeta marinada s češnjakom
3 žlice maslinova ulja
12 ploški Pancete Podravka narezane po dužini
4 hamburger peciva
4 kriške chedar sira
50 g majoneze
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 U posudu stavite mljevenu teletinu i govedinu, Vegeta marinadu, pa temeljito izmiješajte rukom, a od smjese napravite 4 deblja burgera (oko 3 cm) i pustite ih neka odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Burgere izvana premažite maslinovim uljem i pecite na roštilju sa svake strane oko 4 minute. Na roštilju kratko popecite i narezanu slaninu.
  • 3 U prerezana peciva za hamburger stavite prvo meso, a na njega položite sir. U svako pecivo stavite po 3 ploške pečene slanine, poklopite gornjim djelom peciva premazanim majonezom.

Savjet

Kad umiješate smjesu za burger, meso možete omotati u prozirnu foliju i pustiti ga da odleži 1 sat kako bi se arome bolje prožele.

Posluživanje

Poslužite uz pržene krumpiriće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 550.78 69 69
Kalcij mg 89.79 9 9
Kalij mg 909.88 25 25
Pantotenska kiselina mg 1.93 28 28
Niacin mg 25.23 180 126
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 0.95 0 0
Sol g 0.49 0 0
Bjelančevine g 60.88 - -
Ugljikohidrati g 31.57 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.95 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 32.94 - -
- zasićene masne kiseline g 22.36 - -
Masti g 72.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke