Meni Search

Superman

Slatka patka

Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Koprivnički odojak
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada s njokima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjevene lignje
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u aromatičnom omotaču
Kokošja juha s požirakima
Svinjski file s grila
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Macho hamburger
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek i salata s roštilja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Napravite pravi izbor za uživanje u posebnoj večeri, pripremite flambirana pačja prsa i pirjano povrće s timijanom, prelijte vinom, dodajte slatko vrhnje i uživajte u laganom slatkom tonu u finom pečenju.

Sastojci

3 komada pačjih prsa (oko 1 kg bez kosti)
1 žlica Vegete
1 žlica ulja
1 žlica konjaka
110 g luka
90 g mrkve
150 g poriluka
1 list Lovor sušeni Podravka
1 žlica timijana
100 ml bijelog vina
½ žlice Senfa rustica Podravka
½ žličice Slatke paprike mljevene Podravka
100 ml slatkog vrhnja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica zelenog papra u salamuri

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  • 2 Pačja prsa operite, posušite papirnatim ubrusom i dobro istrljajte Vegetom.
  • 3 Na dobro zagrijano ulje u tavu stavite pačja prsa s kožicom prema dolje.
  • 4 Popržite sa svih strana da dobije lijepu boju, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 5 Čim se vatra ugasi prebacite ih u vatrostalnu posudu, pokrijte folijom i odmah stavite u pećnicu na 20-25 minuta.
  • 6 U tavu u kojoj se pekla patka dodajte grublje narezani luk, mrkvu i poriluk.
  • 7 Pirjajte oko 5 minuta pa dodajte timijan i lovor i pirjajte još 2 - 3 minute.
  • 8 Zalijte vinom, pa kad zakuha izvadite povrće, dobro ga stisnite da pusti sav sok, pa ga bacite u umak, dodajte senf, crvenu papriku i lagano kuhajte nekoliko minuta ili dok se umak malo ne zgusne.
  • 9 Dolijte slatko vrhnje i još kratko prokuhajte.
  • 10 Po potrebi posolite i popaprite, dodajte zeleni papar , maknite s vatre i pustite da malo odstoji.

Savjet

Prije pečenja u tavici pačju kožicu malo zarežite u obliku rešetke kako bi se ljepše ispekla.

Posluživanje

Pečenu patku narežite na ploške i poslužite uz pripremljeni umak i tjesteninu ili njoke po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 414.12 52 52
Kalcij mg 117.33 12 12
Kalij mg 811.79 22 22
Pantotenska kiselina mg 2.59 37 37
Niacin mg 16.75 120 84
Vitamin D μg 34.12 17 17
Vitamin A μg 7517.37 188 150
Sol g 2.82 0 0
Bjelančevine g 31.21 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 13.65 - -
Masti g 47.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke