Meni Search

Superwoman

Slatka patka

Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblji ražnjići
Lazanje u tavi
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Gulaš od oslića i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Brudet
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Bakalar s krumpirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina na padelu
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Napravite pravi izbor za uživanje u posebnoj večeri, pripremite flambirana pačja prsa i pirjano povrće s timijanom, prelijte vinom, dodajte slatko vrhnje i uživajte u laganom slatkom tonu u finom pečenju.

Sastojci

3 komada pačjih prsa (oko 1 kg bez kosti)
1 žlica Vegete
1 žlica ulja
1 žlica konjaka
110 g luka
90 g mrkve
150 g poriluka
1 list Lovor sušeni Podravka
1 žlica timijana
100 ml bijelog vina
½ žlice Senfa rustica Podravka
½ žličice Slatke paprike mljevene Podravka
100 ml slatkog vrhnja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica zelenog papra u salamuri

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  • 2 Pačja prsa operite, posušite papirnatim ubrusom i dobro istrljajte Vegetom.
  • 3 Na dobro zagrijano ulje u tavu stavite pačja prsa s kožicom prema dolje.
  • 4 Popržite sa svih strana da dobije lijepu boju, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 5 Čim se vatra ugasi prebacite ih u vatrostalnu posudu, pokrijte folijom i odmah stavite u pećnicu na 20-25 minuta.
  • 6 U tavu u kojoj se pekla patka dodajte grublje narezani luk, mrkvu i poriluk.
  • 7 Pirjajte oko 5 minuta pa dodajte timijan i lovor i pirjajte još 2 - 3 minute.
  • 8 Zalijte vinom, pa kad zakuha izvadite povrće, dobro ga stisnite da pusti sav sok, pa ga bacite u umak, dodajte senf, crvenu papriku i lagano kuhajte nekoliko minuta ili dok se umak malo ne zgusne.
  • 9 Dolijte slatko vrhnje i još kratko prokuhajte.
  • 10 Po potrebi posolite i popaprite, dodajte zeleni papar , maknite s vatre i pustite da malo odstoji.

Savjet

Prije pečenja u tavici pačju kožicu malo zarežite u obliku rešetke kako bi se ljepše ispekla.

Posluživanje

Pečenu patku narežite na ploške i poslužite uz pripremljeni umak i tjesteninu ili njoke po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 414.12 52 52
Kalcij mg 117.33 12 12
Kalij mg 811.79 22 22
Pantotenska kiselina mg 2.59 37 37
Niacin mg 16.75 120 84
Vitamin D μg 34.12 17 17
Vitamin A μg 7517.37 188 150
Sol g 2.82 0 0
Bjelančevine g 31.21 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 13.65 - -
Masti g 47.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke