Meni Search

Macho

Slatki lungić

BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
File steak na povrću
Salata od tune i povrća
Marinirano svinjsko pečenje
Palačinke s nadjevom od riže
Brancinovo oko
Kotleti u pivskom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s crnim pivom
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ribarska popara
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Punjene tikve
Dip od južnog voća
Hrenovke u panceti
Pizza s tunom
Mladi krumpir s ajvarom
Kotlovina
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pašticada
Odrezak s umakom chimichurri
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Dagnje na buzaru
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Medeni teleći kotleti
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći štapići u ketchupu
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Slasni BBQ burgeri
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisna pureća rolada
Pirjani kunić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Bakalar s krumpirom
Juha od gljiva
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileća prsa iz pećnice
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Biftek rolice
Govedina s lukom
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlet s varivom od leće
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Pileća krilca s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Macho hamburger
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Špageti s acetom balsamicom
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s povrćem
Obojeni hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dosjetljiva kombinacija okusa u ovom jelu učinit će vaš tanjur zanimljivom pričom prelivenom crvenim vinom, a džem od aronije dat će dodatni šarm zadnjem zalogaju iz vašeg tanjura.

Sastojci

600 g lungića (2x300 g)
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice Džema od aronije Podravka
1 žlica limunova soka
125 ml crvenog vina
½ žličice soli
30 g maslaca
25 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
Za pire od celera:
600 g korijena celera
30 g maslaca
70 ml kiselog vrhnja
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Lungić očistite od žilica, operite i osušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Posolite ga, popaprite, u komadu stavite u veću tavu na dobro zagrijano ulje.
  • 3 Pecite ga ravnomjerno sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a iznutra ostane blagoružičaste boje. Izvadite ga iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Na tavu dodajte džem od aronije pomiješan s limunovim sokom i na laganoj vatri lagano miješajte oko 1 minutu.
  • 5 Podlijte vinom i lagano kuhajte dok se blago ne zgusne. Dodajte maslac narezan na veće kocke i lagano miješajte. Kad se maslac otopi dodajte vrhnje, kuhajte još 1 minutu i ugasite.
  • 6 Vratite meso u umak i držite poklopljeno do posluživanja.
  • 7 Za pire, oguljeni i očišćeni celer skuhajte u slanoj vodi, procijedite i dobro ispasirajte gnječilicom. Dodajte maslac i vrhnje te dobro izmiješajte. Po potrebi posolite.

Savjet

Kako bi umak bio kremastiji posipajte kockice maslaca s jednom žličicom škrobnog brašna prije termičke obrade.

Posluživanje

Meso narežite i poslužite s umakom od aronije i pireom od celera.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 234.86 29 29
Kalcij mg 27.08 3 3
Kalij mg 496.81 13 13
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 9.15 65 46
Vitamin D μg 15.49 8 8
Vitamin A μg 180.69 5 4
Sol g 0.72 0 0
Bjelančevine g 21.67 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 5.09 - -
Masti g 12.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke