Meni Search

Ful nabrijana

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Salata od liganja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Piletina na kijevski način
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lazanje s lignjama
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso s repom
Ossobuco
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci od morskog psa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjevene lignje
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke