Meni Search

Superman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Pašticada s njokima
Odresci s umakom od kupina
Kokošja juha s požirakima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Koprivnički odojak
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Tuna burger
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Tjestenina u finom umaku
Lazanje u tavi
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke