Meni Search

Lud k'o šiba

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Juha od bundeve s jabukom
Marinirano svinjsko pečenje
Jakobove kapice s umakom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Hrskavo pečeno pile
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada s njokima
Hrskave tortice od krumpira
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s pistacijama
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Patka s mlincima
Krem juha sa sjemenkama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slasni BBQ burgeri
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Irski gulaš (Irish stew)
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Teletina s pirjanim povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Zapečena ricotta
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani buncek
Kotleti u pivskom umaku
Medeni teleći kotleti
Fiš paprikaš
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Kotlovina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pašticada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina s roštilja
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Palamida s čilijem i mangom
Mesna rolada u tijestu
Kineska juha s račićima i gljivama
Marinirana pileća krilca s povrćem
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Pohana skuta
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sunčani užitak mediterana
Polupunjene paprike
Proljetna janjetina
Pikantne mazalice
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prežgana juha
Lungić s toplom salatom od šparoga
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pečena janjetina s bademima
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Sendvič s avokadom
Marokanska salata s cous-cousom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke