Meni Search

Okrećem novi list

Sočna aromatična torta

Rižoto tortice
Ljubavne šurlice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rosti
Mirisni prilog iz pećnice
Caponata alla Podravka
Lignje i tikvice na štapiću
Grčka seljačka salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Vegetina enchilada
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći gulaš
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Kuglice od riže i svježeg sira
Oslić s maslinama
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata s cous-cousom
Žuti medaljoni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
Papreni tart s marelicama
Špageti na kineski način
Rolice od soma
Juha od rikule i račića
Kozice s rižom
Salata od tune i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od quinoe i povrća
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobni štapići
Rižoto na španjolski način
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Španjolski migas s bundevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata u košaricama od parmezana
Cous-cous s povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Raskošna ljetna tava
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od bulgura s umakom
Juha od bundeve s jabukom
Lignje punjene crvenim radićem
Bruskete od cvjetače
Salata od pečene rotkvice sa medom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Goveđa rebarca sa zeljem
Vege odresci s marinadom
Uskršnja šunka na zabavan način
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Pirjani kunić
Senf s paprikama
Bugarska pita od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Povrtni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mini lazanje
Mesne okruglice u umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od cvjetače
Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Sočna Wellington pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Empanade s pestom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Palačinke s nadjevom od riže
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Krumpir u košuljici
Govedina s lukom
Pohane paprike
Zimski punč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma lovora odlično ide s čokoladom i cimetom te umjesto mrkve možete koristiti jabuku ili tikvicu no u svakom slučaju uživati ćete u aromatičnim zalogajima.

Sastojci

150 ml mlijeka
6 listova Vegeta Maestro lovora
230 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 žličica Sode bikarbone Dolcela
½ žličice soli
1 Cimet šećer Dolcela
15 g Kakaa u prahu Dolcela
4 jaja
180 g šećera
100 g kokosova ulja (ili biljnog ulja)
250 g naribane mrkve (sitno)
80 g čokoladnih kapljica
Za posluživanje:
Šlag 5+ Dolcela

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 80 min

  • 1 Mlijeku dodajte listove lovora i zagrijte dok ne zakipi. Pustite da lagano kuha oko 5 minuta, ugasite vatru i ostavite da se hladi. Što duže stoji, mlijeko će biti aromatičnije.
  • 2 Brašnu dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet šećer i kakao. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte te dodajte omekšalo kokosovo ulje i naribanu mrkvu.
  • 3 Umiješajte zatim aromatizirano mlijeko, smjesu s brašnom i na kraju čokoladne kapljice.
  • 4 Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu (Ø 24 cm). Pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 °C.

Savjet

Aroma lovora odlično ide s čokoladom i cimetom te umjesto mrkve možete koristiti jabuku ili tikvicu.

Posluživanje

Kolač ohladite, pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite s tučenim šlagom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.02 23 23
Kalcij mg 94.7 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.43 6 6
Vitamin D μg 15.83 8 8
Vitamin A μg 6287.02 157 126
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 6.14 - -
Vlakna g 2.69 - -
Ugljikohidrati g 22.35 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.66 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 2.89 - -
- zasićene masne kiseline g 10.74 - -
Masti g 15.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke