Meni Search

Leptirići u trbuhu

Sočna pureća rolada

Piletina s mascarponeom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Pikantne grickalice
Krumpir u košuljici
Caponata alla Podravka
Dip od južnog voća
Fina pikantna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Jakobove kapice s umakom
Rižoto s dagnjama
Hrskavi krumpir iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Lignje s mladim lukom
Lignje punjene crvenim radićem
Špageti s acetom balsamicom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Punjeni filet brancina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špinatova juha s feta sirom
Penne s radičem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cartoccio od bijele ribe
Kozice s rižom
Odresci u paketiću
Ljubavne šurlice
Rižoto tortice
Lignje na šumskom rižotu
Vol-au-vent s gljivama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slatko twist pile
Proljetno meso i povrće iz woka
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje i tikvice na štapiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Oslić s maslinama
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mora
Biftek u zelenom papru
Salata od tune i povrća
Dalmatinska simfonija
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Raskošna ljetna tava
Zapečena ricotta
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Salata s neobičnim preljevom
Slatki ostaci s cimetom
Rižoto s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od bulgura s umakom
Meksička party salata
Pljukanci s pršutom i rikulom
Švicarska juha sa sirom
Juha od kelja sa sirom
Špageti mediteraneo
Palačinke s nadjevom od riže
Polpete od slanutka s kurkumom
Pečene banane s kajenskim paprom
Meso u woku na indonezijski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Kotleti al cartoccio
Papreni tart s marelicama
Piletina sa šafranom
Salata s pečenim povrćem
Pikantni gulaš
Mirisni prilog iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Riblja juha s Malte
Čarobna ljetna piletina
Sočna Wellington pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Španjolski migas s bundevom
Paprene pogačice
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Biftek rolice
Kuglice od riže i svježeg sira
Povrtni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fileti lososa u finom umaku
Voćna salata s piletinom
Grčka seljačka salata
Tjestenina mediterana
Grill pirjana piletina s roštilja
Košarice od lisnatog tijesta
Zapečeni poriluk
Topla salata s pedoćama i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileća prsa u umaku od naranče
Puretina s jabukom iz pećnice
Tortilje pikant
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke