Meni Search

Leptirići u trbuhu

Sočna pureća rolada

Paprene pogačice
Dječje lazanje
Caponata alla Podravka
Vol-au-vent s gljivama
Salata s neobičnim preljevom
Pikantni gulaš
Rižoto tortice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Zapečeni poriluk
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Oslić s maslinama
Papreni tart s marelicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Voćna juha od višanja
Kotleti al cartoccio
Pljukanci s pršutom i rikulom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s Coca-Colom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Pileća prsa u umaku od naranče
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s mascarponeom
Mediteranski kruščić s lovorom
Tortilje pikant
Švicarska juha sa sirom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Finska - Juha s lososom
Salata od tune i povrća
Pizza sirni jastučići
Voćna salata s piletinom
Raskošna ljetna tava
Sočna Wellington pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od bulgura s umakom
Puretina s jabukom iz pećnice
Špinatova juha s feta sirom
Palačinke s nadjevom od riže
Špageti s acetom balsamicom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjena pečenka u vinu
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Male teleće pitice
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cartoccio od bijele ribe
Slatki ostaci s cimetom
Košarice od lisnatog tijesta
Španjolski migas s bundevom
Slatko twist pile
Proljetno meso i povrće iz woka
Grčka seljačka salata
Juha od kelja sa sirom
Fileti lososa u finom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u paketiću
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantne grickalice
Jakobove kapice s umakom
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Povrtni ražnjići
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Uskršnja šunka na zabavan način
Ljubavne šurlice
Pileća prsa iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblja juha s Malte
Salata od liganja
Lignje i tikvice na štapiću
Penne s radičem
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Polpete od slanutka s kurkumom
Dalmatinska simfonija
Teriyaki piletina
Krem juha od tikvica
Biftek rolice
Kozice s rižom
Rižoto s tunom
Zapečena ricotta
Biftek u zelenom papru
Bruskete s povrćem
Salata s pečenim povrćem
Meksička party salata
Pečene banane s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s mladim lukom
Pizza s tunom
Punjeni filet brancina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Krumpir u košuljici
Tjestenina mediterana
Špageti mediteraneo
Hrskavi krumpir iz pećnice
Meso u woku na indonezijski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke