Meni Search

Leptirići u trbuhu

Sočna pureća rolada

Pizza sirni jastučići
Pljukanci s pršutom i rikulom
Lignje s mladim lukom
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Grčka seljačka salata
Voćna juha od višanja
Tjestenina mediterana
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Krumpir u košuljici
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Paprene pogačice
Salata s neobičnim preljevom
Pileća prsa iz pećnice
Male teleće pitice
Pikantne grickalice
Nadjevene lignje
Odresci s umakom od kupina
Palačinke s nadjevom od riže
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Lignje punjene crvenim radićem
Oslić s maslinama
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švicarska juha sa sirom
Penne s radičem
Kuglice od riže i svježeg sira
Meso u woku na indonezijski način
Dalmatinska simfonija
Piletina s pistacijama
Vol-au-vent s gljivama
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Salata s pečenim povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisni prilog iz pećnice
Cartoccio od bijele ribe
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pikantni gulaš
Pečene banane s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjeni filet brancina
Brusketa s avokadom
Španjolski migas s bundevom
Kozice s rižom
Piletina s mascarponeom
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Hrskavi krumpir iz pećnice
Topla salata s pedoćama i povrćem
Špageti mediteraneo
Povrtni ražnjići
Puretina s jabukom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Punjena pečenka u vinu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni poriluk
Špinatova juha s feta sirom
Biftek u zelenom papru
Rižoto s dagnjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u paketiću
Slatki ostaci s cimetom
Papreni tart s marelicama
Bruskete s povrćem
Rižoto tortice
Voćna salata s piletinom
Riblja juha s Malte
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Ljubavne šurlice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto s tunom
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočna Wellington pečenka
Zlatna piletina
Jakobove kapice s umakom
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Slatko twist pile
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Juha od kelja sa sirom
Teriyaki piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Caponata alla Podravka
Hrskavi trokuti
Košarice od lisnatog tijesta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa u umaku od naranče
Čarobna ljetna piletina
Špageti s acetom balsamicom
Tortilje pikant
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od bulgura s umakom
Kotleti al cartoccio
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Biftek rolice
Lignje i tikvice na štapiću
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke