Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci od morskog psa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ossobuco
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Turske pizze
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke