Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Vege odresci s marinadom
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rolice od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Odresci od morskog psa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Hrskava pileća krilca
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Grdobina s povrćem
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Lazanje s lignjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Urbana pola
Brancinovo oko
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke