Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Grill povrće na salatu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Ossobuco
Piletina laganini
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Turske pizze
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Meso s repom
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Urbana pola
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata od liganja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Pečena piletina s limunom
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke