Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Nadjevene lignje
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Kokošja juha s požirakima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek i salata s roštilja
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Koprivnički odojak
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete od cvjetače
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Vratina sa sezonskim povrćem
Srneći file na salatu
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke