Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek i salata s roštilja
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Koprivnički odojak
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke