Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Kokošja juha s požirakima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek i salata s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Koprivnički odojak
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada s njokima
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti mediteraneo
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Obojeni hamburger
Slatka patka
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa sezonskim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Macho hamburger
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke