Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Srneći file na salatu
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brudet
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Riblji ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Bakalar s krumpirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignji po gosposki
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke