Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pogača sa sardinom
Lignji po gosposki
Obojeni hamburger
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Bakalar s krumpirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Šampinjoni u palačinki
Kuglice od riže i svježeg sira
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Gulaš od oslića i povrća
Cous-cous s povrćem
Marinirane srdele
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Brudet
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke