Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjena teleća prsa
Brudet
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Riblji ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Rižini ravioli s mozzarellom
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatka patka
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke