Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Pogača sa sardinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Rižoto s tri vrste gljiva
Energetske kuglice s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke