Meni Search

Leptirići u trbuhu

Sočna pureća rolada

Hrskavi trokuti
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Pikantni gulaš
Fina pikantna piletina
Španjolski migas s bundevom
Mini lazanje
Rižoto tortice
Pečene banane s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Vol-au-vent s gljivama
Teleći savici u umaku od grejpa
Biftek rolice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna Wellington pečenka
Voćna juha od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Voćna salata s piletinom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kozice s rižom
Slatko twist pile
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi krumpir iz pećnice
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Teriyaki piletina
Jakobove kapice s umakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje i tikvice na štapiću
Odresci u paketiću
Tjestenina mediterana
Popečci od cvjetače
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Biftek u zelenom papru
Pohani zamotuljci
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Juha od kelja sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Penne s radičem
Paprene pogačice
Dip od južnog voća
Grill pirjana piletina s roštilja
Grčka seljačka salata
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Povrtni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso u woku na indonezijski način
Salata s pečenim povrćem
Kaštelanski makaruni
Polpete od slanutka s kurkumom
Puretina s jabukom iz pećnice
Caponata alla Podravka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Oslić s maslinama
Rižoto s tunom
Krumpir u košuljici
Švicarska juha sa sirom
Brownie s kajenskim paprom
Čarobna ljetna piletina
Slatki ostaci s cimetom
Punjena pečenka u vinu
Zapečena ricotta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Odresci s umakom od kupina
Ljubavne šurlice
Riblja juha s Malte
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s pistacijama
Palačinke s nadjevom od riže
Rajčica s kukuruzom
Finska - Juha s lososom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Špageti s acetom balsamicom
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Papreni tart s marelicama
Lignje punjene crvenim radićem
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni poriluk
Krem juha od tikvica
Špageti mediteraneo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa u umaku od naranče
Male teleće pitice
Dalmatinska simfonija
Pileća krilca s Coca-Colom
Košarice od lisnatog tijesta
Mirisni prilog iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Punjeni filet brancina
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke