Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočna pureća rolada

Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Piletina s nadjevom od ajvara
Hladna juha od avokada
Salata sa skutom
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Pohani zamotuljci
Popečci od bulgura s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Piletina s kozjim sirom
Prilog od prokulica
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill pirjana piletina s roštilja
Pureći hamburger
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rižoto s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina s pistacijama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Omlet s paprikom i kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Tjestenina u finom umaku
Pohane paprike
Piletina na tajlandski način
Sočni pureći ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od liganja
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Gulaš od gljiva
Tjestenina mediterana
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Jakobove kapice s umakom
Pirjani kunić
Pileći štapići u ketchupu
Mesna rolada u tijestu
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Srneći file na salatu
Špinatova juha s feta sirom
Kotleti u pivskom umaku
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Juha od rikule i račića
Grčka seljačka salata
Krumpir u košuljici
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s pistacijama
Fiš paprikaš
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Rosti
Dalmatinske polpete
Male teleće pitice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Svinjski file s povrćem
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Riža s tunom
Svinjska jetrica u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima