Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočna pureća rolada

Hladna juha od avokada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna aromatična torta
Kobasica u pivu i pecivu
Male teleće pitice
Salata od liganja
Tjestenina mediterana
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Krumpir u košuljici
Zapečena ricotta
Salata s mora
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s kozjim sirom
Vegetina enchilada
Empanade s pestom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskava pileća krilca
Fiš paprikaš
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Crveno ljetno varivo
Čarobni štapići
Mesna rolada u tijestu
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Rosti
Pirjani kunić
Špinatova juha s feta sirom
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Prilog od prokulica
Pureći hamburger
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od rikule i račića
Jakobove kapice s umakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatki lungić
Riža s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Grčka seljačka salata
Pohani zamotuljci
Papreni tart s marelicama
Salata sa skutom
Pileća krilca s Coca-Colom
Street food kuglice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Švicarska juha sa sirom
Palamida s čilijem i mangom
Popečci od bulgura s umakom
Piletina na tajlandski način
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prežgana juha
Gulaš od gljiva
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Kotleti u pivskom umaku
Dalmatinske polpete
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s pistacijama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohane paprike
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Riba u bijelom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Špageti s pistacijama
Svinjska jetrica u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima