Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočna pureća rolada

Fiš paprikaš
Srneći file na salatu
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina na tajlandski način
Palamida s čilijem i mangom
Fileti lososa u finom umaku
Mesna rolada u tijestu
Popečci od bulgura s umakom
Hladna juha od avokada
Grdobina u pikantnoj šalši
Rosti
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grčka seljačka salata
Gulaš od gljiva
Rižoto s tunom
Dalmatinske polpete
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Krumpir u košuljici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od liganja
Pašticada
Pileća krilca s Coca-Colom
Vegetina enchilada
Pohane paprike
Empanade s pestom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Juha od rikule i račića
Sočna aromatična torta
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i krastavaca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riža s tunom
Pohani zamotuljci
Zapečena ricotta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švicarska juha sa sirom
Svinjska jetrica u umaku
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata sa skutom
Čarobni štapići
Tjestenina u finom umaku
Street food kuglice
Salata s mora
Slatki lungić
Cipar - Lungić na ciparski
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileći štapići u ketchupu
Jakobove kapice s umakom
Špageti s pistacijama
Piletina s pistacijama
Prilog od prokulica
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Špinatova juha s feta sirom
Senf s paprikama
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Papreni tart s marelicama
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina mediterana
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Pureći hamburger
Riba u bijelom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima