Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočna pureća rolada

Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fiš paprikaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Tjestenina mediterana
Riba u bijelom umaku
Piletina s pistacijama
Popečci od bulgura s umakom
Svinjska jetrica u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Marokanska salata od krumpira i mrkve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada
Polupunjene paprike
Salata od liganja
Dalmatinske polpete
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskava pileća krilca
Juha od rikule i račića
Salata s mora
Prilog od prokulica
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pureći hamburger
Hladna juha od avokada
Crveno ljetno varivo
Rosti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina na tajlandski način
Salata od tune i krastavaca
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Špinatova juha s feta sirom
Riža s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Špageti s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohani zamotuljci
Mesna rolada u tijestu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grčka seljačka salata
Kotleti u pivskom umaku
Jakobove kapice s umakom
Zapečena ricotta
Grill oslić u aromatičnoj korici
Srneći file na salatu
Salata sa skutom
Caponata alla Podravka
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s kozjim sirom
Rižoto na španjolski način
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima