Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočna pureća rolada

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s pistacijama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjska jetrica u umaku
Salata sa skutom
Gulaš od gljiva
Riža s tunom
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Pileća krilca s Coca-Colom
Špageti s pistacijama
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Tjestenina mediterana
Male teleće pitice
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s kozjim sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Slasni burger sa slaninom i sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski file s povrćem
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Hladna juha od avokada
Slatki lungić
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Rajčica s kukuruzom
Grčka seljačka salata
Salata s mora
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Fiš paprikaš
Pašticada
Mesna rolada u tijestu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Dalmatinske polpete
Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Popečci od bulgura s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Prilog od prokulica
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rosti
Kotleti u pivskom umaku
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Juha od rikule i račića
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jakobove kapice s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Srneći file na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečena ricotta
Hrskava pileća krilca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohane paprike
Tjestenina u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima