Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočna pureća rolada

Belgija - Salade Liégeoise
Salata sa skutom
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Hladna juha od avokada
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
Riža s tunom
Prilog od prokulica
Popečci od bulgura s umakom
Jakobove kapice s umakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Tjestenina mediterana
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Srneći file na salatu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Rižoto s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Krumpir u košuljici
Salata od liganja
Juha od rikule i račića
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slasni burger sa slaninom i sirom
Fiš paprikaš
Svinjska jetrica u umaku
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špinatova juha s feta sirom
Pašticada
Voćna juha od višanja
Zapečena ricotta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesna rolada u tijestu
Grill vratina u sendviču
Caponata alla Podravka
Fileti lososa u finom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Senf s paprikama
Pileći štapići u ketchupu
Crveno ljetno varivo
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohane paprike
Rižoto na španjolski način
Dalmatinske polpete
Slatki lungić
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Pirjani kunić
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Gulaš od gljiva
Cipar - Lungić na ciparski
Hrskava pileća krilca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Kobasica u pivu i pecivu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina na tajlandski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata od tune i krastavaca
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima