Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjevene lignje
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Kobasica u pivu i pecivu
Mini shepherd's pie
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Lazanje s lignjama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Hlebinska i pretepena juha
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke