Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Krem juha od tikvica
Meso s repom
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata s mora
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Miješani grill
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Hlebinska i pretepena juha
Bugarska pita od krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Lignje s manistrom u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Aromatizirani kruh
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Viška pogača
Špageti s ribom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke