Meni Search

Gladna kao vuk

Sočna rebarca

Medeni teleći kotleti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni BBQ burgeri
Hrenovke u panceti
Svinjski gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Vegetarijanski čips
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rebarca s grilla
Neobične punjene paprike
Harrisa janjetina s limunom
Kotlovina
Pizza sirni jastučići
Pileća krilca s roštilja
Odresci u paketiću
Slatko twist pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Quiche od bundeve, sira i luka
Sarma sa suhim mesom
Mediteranski kruščić s lovorom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Varivo od kelja i teletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Puretina s jabukom iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Govedina s lukom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Fino začinjena piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Velika Britanija - Pastirska pita
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u egzotičnom umaku
Špageti s tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fish&Chips u tortilji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Ribarska popara
Macho hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina u aromatičnom omotaču
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Pureći hamburger
Fino varivo v loncu
Mesne okruglice u umaku
Ciganski odrezak
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Povrtni lonac
Tortilje pikant
Piletina u pivu
Meso u woku na indonezijski način
Punjena pečenka u vinu
Lazanje u tavi
Juha od gljiva
Pikantni gulaš
Patka s mlincima
Mesna rolada u tijestu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Vratina s roštilja
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Slatki lungić
Pašticada s njokima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke