Meni Search

Okrećem novi list

Sočna Wellington pečenka

Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Salata u košaricama od parmezana
Pita s muškatnom bundevom i makom
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto na španjolski način
Pirjani kunić
Senf s paprikama
Papreni tart s marelicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto s tunom
Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rolice od soma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Kozice s rižom
Uskršnja šunka na zabavan način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice u umaku
Brusketa s avokadom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill povrće na salatu
Salata od tune i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Sočna rebarca
Rižoto tortice
Zabavni kineski ravioli
Lignje punjene crvenim radićem
Mesne okruglice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Govedina s lukom
Fina pikantna piletina
Raskošna ljetna tava
Pileći gulaš
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lignje i tikvice na štapiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Caponata alla Podravka
Čudotvorni čaj za detoks
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Empanade s pestom
Krumpir u košuljici
Pileća prsa iz pećnice
Špageti na kineski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohane paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prilog od prokulica
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Grčka seljačka salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetina enchilada
Čarobni štapići
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Bruskete od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rosti
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata s cous-cousom
Kineska juha s račićima i gljivama
Zimski punč
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna aromatična torta
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od rikule i račića
Salata s mora
Juha od bundeve s jabukom
Oslić s maslinama
Popečci od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Žuti medaljoni
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od quinoe i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite ovu ukusnu pečenku s kremom od graška na vaš stol i uživajte u mirisima i okusima blagdana. Dobar vam tek!

Sastojci

800 g goveđeg filea (bifteka)
sol
Vegeta Maestro Crni papar
4 žlice maslinovog ulja
50 ml konjaka
100 g luka
400 g šampinjona
6-8 većih ploški pršuta
2 žlice Senfa estragon Podravka
250 g svježeg lisnatog tijesta (razvaljanog)
1 žumanjak
2 žlice mlijeka
Za pire od graška:
1 limenka Graška Podravka (420g)
25 g maslaca
1 žličica Vegete
50 g krem sira
1 žličica Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
sol
Vegeta Maestro Crni papar

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Goveđi file posolite i pospite paprom, pa ga stavite u dobro zagrijanu tavu na 2 žlice maslinovog ulja i popržite sa svih strana do lijepe smeđe boje. Ulijte konjak i flambirajte. Kad se vatra ugasi, meso izvadite sa strane i pustite da se ohladi, a u tavu dodajte preostalo maslinovo ulje i sitno narezani luk. Luk pržite dok ne omekša.
  • 2 Šampinjone očistite, stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite. Stavite ih na omekšali luk i pržite uz lagano miješanje dok tekućina koju puste u potpunosti ne ispari, pa ih lagano posolite i pospite paprom. Njih također ostavite sa strane da se malo ohlade.
  • 3 Ohlađeni file premažite senfom, zamotajte lagano u foliju i stavite u hladnjak.
  • 4 Na komad folije položite ploške pršuta jednu pored druge da se djelomično preklapaju, ali tako da ukupna širina bude podjednaka dužini filea. Pršut premažite smjesom od šampinjona, a na njih položite pečeni file i pomoću folije čvrsto zamotajte u valjkasti oblik. Rubove folije dobro stisnite i stavite u hladnjak na barem 30 minuta.
  • 5 Lisnato tijesto raširite i prvo uz jedan kraj nazubljenim kotačićem izrežite 10-ak tanjih trakica (0,5-1cm). Na preostalom cijelom dijelu tijesta rubove premažite razmućenim žumanjkom pomiješanim sa mlijekom.
  • 6 Meso izvadite iz folije, položite ga na tijesto i pažljivo zarolajte. Višak tijesta odrežite nožem, a zarolani file stavite na lim za pečenje tako da mu preklop bude sa donje strane. Po tijestu mrežasto rasporedite narezane trakice od tijesta i lagano ih utisnite. Premažite ga sa polovinom količine preostalog razmućenog žumanjka i stavite u hladnjak na 10-ak minuta. Tijesto ponovno premažite preostalim žumanjkom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 40-ak minuta.
  • 7 Grašak ocijedite, isperite i stavite u manju zagrijanu posudu na otopljeni maslac. Dodajte Vegetu, majčinu dušicu i na laganoj vatri zagrijavajte nekoliko minuta. Uklonite s vatre, dodajte krem sir i sve zajedno dobro usitnite štapnim mikserom u glatki pire.

Posluživanje

Pečenku izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 10-ak minuta, pa ju narežite i poslužite pireom od graška i prilogom po izboru.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke