Meni Search

Superman

Sočni pureći ražnjići

Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Kokošja juha s požirakima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Macho hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Pašticada s njokima
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina u finom umaku
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanska rolada
Koprivnički odojak
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke