Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočni pureći ražnjići

Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjska jetrica u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fiš paprikaš
Cipar - Lungić na ciparski
Pohane paprike
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tunom
Tjestenina u finom umaku
Dalmatinske polpete
Juha od rikule i račića
Prilog od prokulica
Sočna pureća rolada
Mesna rolada u tijestu
Pašticada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Salata od liganja
Palamida s čilijem i mangom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Grčka seljačka salata
Piletina s kozjim sirom
Pileći štapići u ketchupu
Polupunjene paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Hladna juha od avokada
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Senf s paprikama
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Kotleti u pivskom umaku
Pureći hamburger
Srneći file na salatu
Piletina na tajlandski način
Riža s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Jakobove kapice s umakom
Rajčica s kukuruzom
Salata sa skutom
Špageti s pistacijama
Voćna juha od višanja
Špinatova juha s feta sirom
Riba u bijelom umaku
Slatki lungić
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Popečci od bulgura s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani zamotuljci
Zapečena ricotta
Tjestenina mediterana
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Rosti
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto na španjolski način
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata od tune i krastavaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Grill Classic

Vegeta Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima