Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočni pureći ražnjići

Dalmatinske polpete
Popečci od bulgura s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pašticada
Čarobni štapići
Grčka seljačka salata
Pohani zamotuljci
Švicarska juha sa sirom
Juha od rikule i račića
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Pileći štapići u ketchupu
Pečena piletina s limunom
Piletina na tajlandski način
Energetske kuglice s kurkumom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Mesna rolada u tijestu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina u finom umaku
Hladna juha od avokada
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Caponata alla Podravka
Fiš paprikaš
Cipar - Lungić na ciparski
Pileća krilca s Coca-Colom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Salata od tune i krastavaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Gulaš od gljiva
Jakobove kapice s umakom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kotleti u pivskom umaku
Empanade s pestom
Krumpir u košuljici
Crveno ljetno varivo
Pureći hamburger
Salata s mora
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Male teleće pitice
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Salata od liganja
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina mediterana
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna aromatična torta
Pohane paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s pistacijama
Rosti
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata sa skutom
Papreni tart s marelicama
Hrskava pileća krilca
Svinjska jetrica u umaku
Špinatova juha s feta sirom
Pirjani kunić
Riža s tunom
Srneći file na salatu
Vegetina enchilada
Slatki lungić
Zapečena ricotta
Rajčica s kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Grill Classic

Vegeta Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima