Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Sočni pureći ražnjići

Jakobove kapice s umakom
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Pileća krilca s Coca-Colom
Pureći hamburger
Špageti s pistacijama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Hladna juha od avokada
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Rosti
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotleti u pivskom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina na tajlandski način
Svinjska jetrica u umaku
Salata od liganja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Palamida s čilijem i mangom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Juha od rikule i račića
Riža s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Senf s paprikama
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Salata sa skutom
Grčka seljačka salata
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Špinatova juha s feta sirom
Krumpir u košuljici
Pašticada
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Tjestenina mediterana
Rižoto s tunom
Slatki lungić
Prilog od prokulica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Caponata alla Podravka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto na španjolski način
Cipar - Lungić na ciparski
Pileći štapići u ketchupu
Dalmatinske polpete
Fiš paprikaš
Pohane paprike
Salata od tune i krastavaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesna rolada u tijestu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Grill Classic

Vegeta Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima