Meni Search

Lud k'o šiba

Sočni pureći ražnjići

Kotleti u pivskom umaku
Sendvič s avokadom
Pileći gulaš
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Medeni teleći kotleti
Fiš paprikaš
Pečena janjetina s bademima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Pašticada s njokima
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti na kineski način
Juha od bundeve s jabukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cous-cous s povrćem
Patka s mlincima
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s pirjanim povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesna rolada u tijestu
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Zapečena ricotta
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Kotlovina
Irska janjetina
Pohani buncek
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Polupunjene paprike
Lungić s toplom salatom od šparoga
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha sa sjemenkama
Lignje s povrćem i smokvama
Srneći file na salatu
Špageti s pistacijama
Marinirano svinjsko pečenje
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Vratina s roštilja
Irski gulaš (Irish stew)
Pikantne mazalice
Hrskave tortice od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Palamida s čilijem i mangom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Male teleće pitice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Sunčani užitak mediterana
Slasni BBQ burgeri
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riblja juha s Malte
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohana skuta
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Tuna burger
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jakobove kapice s umakom
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dodamo li sočnoj i primamljivoj puretini pancetu, postat će glavna glumica roštilja. Mirisu roštilja teško ćete odoljeti…

Sastojci

500 g purećeg odreska (narezanog na šnite)
15 g Vegeta grill classic
100 g Pancete Podravka
4 grančice lovora
1 dcl djevičanskog maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 tikvica
1 rajčica
1 mrkva
1 žlica bijelog vinskog octa
1 komadić feferona

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Istucite meso čekićem za meso, začinite Vegetom grill classic i rasporedite po mesu tanko narezane šnite dimljene pancete. Sve čvrsto zamotajte te narežite na šnite široke 2 cm.
  • 2 Nabodite spirale od mesa i pancete na svaki ražnjić, izmjenjujući ih s komadićima lovorovih listova. Premažite uljem. Očistite i operite paprike, rajčice, mrkvu i tikvicu te sve usitnite. Dodajte ocat, nekoliko žlica maslinovog ulja kako biste dobili kremasti umak. Posolite i stavite na stranu.
  • 3 Stavite ražnjiće na zagrijani roštilj te ih pecite oko 4 minute sa svake strane, premazujući ih uljem.

Savjet

Svako meso koje se peče na roštilju je to sočnije što ga češće premazujete s uljem koje je najbolji vodič topline između roštilja kao podloge i mesa kao namirnice.

Posluživanje

Tople ražnjiće poslužite uz umak od paprike.

Male tajne

Ražnjiće nakon što ste ih naboli i naslagali možete marinirati u suncokretovom ulju u plastičnoj ili keramičkoj posudi. Što dulje tim bolje.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke