Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meso s repom
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u umaku s češnjakom
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza s tunom
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Mini lazanje
Grill pirjana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Turske pizze
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke