Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Piletina na kijevski način
Miješani grill
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Janjetina na padelu
Viška pogača
Odresci od morskog psa
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Aromatizirani kruh
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ossobuco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Lazanje s lignjama
Popečci od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Špageti s ribom
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke