Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Turske pizze
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ossobuco
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Lazanje s lignjama
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci od morskog psa
Rolice od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Viška pogača
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Hlebinska i pretepena juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke