Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Vege odresci s marinadom
Lazanje s lignjama
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Ossobuco
Piletina na kijevski način
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Piletina laganini
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Turske pizze
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke