Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Salata s mora
Urbana pola
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza s tunom
Prežgana juha
Miješani grill
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pirjani kunić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Odresci od morskog psa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Turske pizze
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Sočni pureći ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke