Meni Search

Ful nabrijana

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s ribom
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini shepherd's pie
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina na kijevski način
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lagana sarma
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Odresci od morskog psa
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Salata s mora
Turske pizze
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke