Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Koprivnički odojak
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Vratina sa sezonskim povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Ramstek i salata s roštilja
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Macho hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Kokošja juha s požirakima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada s njokima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Piletina s nadjevom od ajvara
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke