Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Riba u škartocu
Vratina sa sezonskim povrćem
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ cheeseburger
Bugarska pita od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada s njokima
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Koprivnički odojak
Pileća prsa punjena čvarcima
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek i salata s roštilja
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Pileći gulaš
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Ljetni lungić
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke