Meni Search

Superman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mini lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Koprivnički odojak
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Nadjevene lignje
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek i salata s roštilja
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Kokošja juha s požirakima
Svinjski file s grila
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Macho hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke