Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Riba u škartocu
Dječje lazanje
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Lignji po gosposki
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke