Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Marinirane srdele
Proljetna janjetina
BBQ cheeseburger
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Brudet
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Srneći file na salatu
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći bataci s umakom od luka
Bakalar s krumpirom
Bruskete s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Gulaš od oslića i povrća
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke