Meni Search

Superwoman

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina sa šafranom
Punjena teleća prsa
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Pogača sa sardinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Brudet
Gulaš od oslića i povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Lignji po gosposki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Ljetni lungić
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke