Meni Search

Lud k'o šiba

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Cipar - Lungić na ciparski
Juha od bundeve s jabukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečena ricotta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić u sendviču
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha sa sjemenkama
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sunčani užitak mediterana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Teriyaki piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Svinjski file s povrćem
Pileći gulaš
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riblja juha s Malte
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Fiš paprikaš
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Patka s mlincima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani buncek
Pohana skuta
Pečena janjetina s bademima
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Slasni BBQ burgeri
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Aromatizirani kruh
Irski gulaš (Irish stew)
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Hrskave tortice od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Pikantne mazalice
Palamida s čilijem i mangom
Zabavni kineski ravioli
Špageti s pistacijama
Marinirano svinjsko pečenje
Prežgana juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kineska juha s račićima i gljivama
Pašticada
Kotlovina
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina Kiev
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kotleti u pivskom umaku
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Cous-cous s povrćem
Marinirana pileća krilca s povrćem
Hrskavi trokuti
Jakobove kapice s umakom
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite zanimljive ražnjiće u bijelom vinu i limunu i uživajte u čaroliji Sredozemne kuhinje uz sočnu salatu od artičoka s tjesteninom.

Sastojci

800 g teletine u komadu
1 žličica Vegeta Maestro origana
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
100 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
2 crvene paprike
Grčka Orzo salata:
150 g Orzo tjestenine (risini)
150 g svježih krastavaca
100 g luka
150 g cherry rajčica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
50 g crnih maslina
200 g mariniranih srca artičoka (limenka) – sterilizirane artičoke
sok od pola limuna
100 ml maslinova ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke, dodajte origano, papar, maslinovo ulje, vino i Vegetu. Sve dobro promiješajte i ostavite marinirati najmanje 30 minuta.
  • 2 Papriku narežite na kocke da budu iste veličine kao meso. Meso i papriku naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilj tavi sa svih strana do lijepe zlatne boje.
  • 3 Tjesteninu skuhajte (al dente) u kipućoj slanoj vodi, pa ju ocijedite i ohladite.
  • 4 U veliku zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu, krastavac narezan na kocke, luk narezan na kocke, rajčice prerezane na pola, peršin, masline, ocijeđena i na polovice prerezana srca artičoka, sok od limuna, maslinovo ulje, papar i sol.

Savjet

Umjesto teletine možete upotrijebiti i janjetinu od buta.

Posluživanje

Stavite hladiti prije posluživanja oko 1 sat.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke