Meni Search

Superwoman

Špageti mediteraneo

Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pogača sa sardinom
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Popečci od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Punjena teleća prsa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Talijanska kuhinja poznata je diljem svijeta zahvaljujući tjesteninama i pizzama. Mediteranska kuhinja obiluje rajčicama, maslinama, sirom, raznim tjesteninama, ribom, mesom i vinom.

Sastojci

20 g fileta inćuna
100 ml mlijeka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
1 patlidžan (230 g)
1 zelena paprika (150 g)
2 češnja češnjaka
2 Sjeckane rajčice Podravka (2 x 390 g)
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
5 Crne masline Podravka
1 žlica kapara
350 g Tjestenine Spaghetti Podravka
krupna morska sol
1 žlica Vegete
bosiljak

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Inćune stavite u malu zdjelu, ulijte mlijeko tako da ih prekrijete i ostavite stajati 10 minuta da se izvuče slani okus. Dobro ih osušite i nasjeckajte.
  • 2 U tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, papriku i patlidžan narezane na kockice i popecite na jačoj vatri da omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte češnjak i 1 žlicu Vegete pa nastavite pirjati na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 U većoj količini kipuće posoljene vode skuhajte špagete.
  • 5 Umaku dodajte inćune, masline, kapare i sjeckanu rajčicu te kuhajte nepoklopljeno sljedećih 5 minuta.
  • 6 Nakon toga dodajte netom skuhanu tjesteninu i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Špagete sicilijana nakapajte hladnim maslinovim uljem, pospite listićima bosiljka i poslužite.

Male tajne

Tjesteninu odmah iz lonca dodajte u umak. Na taj ćete način zajedno s tjesteninom dodati i malo škroba koji će prirodno dodatno zgusnuti umak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 112.93 14 14
Kalcij mg 167.05 17 17
Kalij mg 1013.28 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.53 8 8
Niacin mg 5.16 37 26
Vitamin D μg 20.31 10 10
Vitamin A μg 1917.99 48 38
Sol g 4.25 0 0
Bjelančevine g 9.33 - -
Vlakna g 6.15 - -
Ugljikohidrati g 33.95 - -
Masti g 23.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke