Meni Search

Superwoman

Špageti na kineski način

Bugarska pita od krumpira
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s grila
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Male teleće pitice
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Slatka patka
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Brudet
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Srneći file na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignji po gosposki
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Bruskete od cvjetače
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke