Meni Search

Lagana depra

Špageti na kineski način

Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s povrćem
Dip od južnog voća
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s neobičnim preljevom
Nadjevene lignje
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata sa skutom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Sočna aromatična torta
Umak od limete (Molho de limao)
File steak na povrću
Glazirana patka s umakom od jabuka
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileća krilca s Coca-Colom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohana skuta
Zimski punč
Rebarca s grilla
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ražnjići od lososa
Pohane paprike
Sočni pureći ražnjići
Dagnje na buzaru
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto tortice
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rosti
Hrenovke u panceti
Hrskava pileća krilca
Teriyaki piletina
Juha od bundeve s jabukom
Palamida s čilijem i mangom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Slatki lungić
Rajčica s kukuruzom
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Fino varivo v loncu
Španjolski migas s bundevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u bijelom umaku
Cous-cous s povrćem
Pita s crnim pivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Biftek rolice
Empanade s pestom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rižoto s tunom
Riblja juha s Malte
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanski rižoto s bakalarom
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Govedina s lukom
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Hrskave tortice od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Slasni BBQ burgeri
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Špageti s acetom balsamicom
Sunčani užitak mediterana
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Punjene tikve
Riža s tunom
Uskršnja šunka na zabavan način
Senf s paprikama
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ciganski odrezak
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill vratina u sendviču
Salata od tune i krastavaca
Lungić s povrćem
Pohani zamotuljci
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranska rapsodija
Uzbudljivi kolač od blitve
Grčka seljačka salata
Špinatova juha s feta sirom
Salata s okruglicama od sira
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena janjetina s bademima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na tajlandski način
Pohani tofu s povrćem
Piletina s pistacijama
Voćna salata s piletinom
Svinjski gulaš
Fina pikantna piletina
Juha od kelja sa sirom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
BBQ Steak & chips
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći štapići u ketchupu
Finska - Juha s lososom
Dalmatinska simfonija
Juha od rikule i račića
Teletina s pirjanim povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Lazanje u tavi
Švicarska juha sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Juha od gljiva
Lungić u sendviču
Singapurski ljuti omlet
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Palačinke s nadjevom od riže
Zapečeni poriluk
BBQ svinjska rebarca u foliji
Osvježavajuća juha od krastavaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci

200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 češnja češnjaka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 žličica đumbira
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  • 2 Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  • 3 Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  • 4 U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  • 5 Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Male tajne

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 177 22 22
Kalcij mg 83.05 8 8
Kalij mg 637.94 17 17
Niacin mg 5.59 40 28
Vitamin C mg 19.5 26 22
Vitamin E mg 19.11 87 87
Vitamin A μg 8866.6 222 177
Sol g 3.97 0 0
Bjelančevine g 7.32 - -
Vlakna g 5.86 - -
Ugljikohidrati g 30.12 - -
Masti g 23.9 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke