Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Voćna juha od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
Cipar - Lungić na ciparski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatki lungić
Tjestenina mediterana
Salata od liganja
Kotleti u pivskom umaku
Male teleće pitice
Sočna aromatična torta
Pileći štapići u ketchupu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s Coca-Colom
Dalmatinske polpete
Senf s paprikama
Empanade s pestom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Vegetina enchilada
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od gljiva
Piletina s pistacijama
Grill pirjana piletina s roštilja
Srneći file na salatu
Street food kuglice
Pureći hamburger
Riba u bijelom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesna rolada u tijestu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Grčka seljačka salata
Pečena piletina s limunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina na tajlandski način
Švicarska juha sa sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani zamotuljci
Jakobove kapice s umakom
Rosti
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići od lososa
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rajčica s kukuruzom
Hrskava pileća krilca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Prilog od prokulica
Palamida s čilijem i mangom
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Čarobni štapići
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Energetske kuglice s kurkumom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hladna juha od avokada
Sočna pureća rolada
Riža s tunom
Fiš paprikaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Juha od rikule i račića
Salata od tune i krastavaca
Polupunjene paprike
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Papreni tart s marelicama
Salata sa skutom
Crveno ljetno varivo
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina u finom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjska jetrica u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima