Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto s tunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Hladna juha od avokada
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Gulaš od gljiva
Salata sa skutom
Rajčica s kukuruzom
Pileći štapići u ketchupu
Juha od rikule i račića
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Slatki lungić
Fiš paprikaš
Pirjani kunić
Piletina na tajlandski način
Salata od liganja
Piletina s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Prilog od prokulica
Dalmatinske polpete
Voćna juha od višanja
Riža s tunom
Pureći hamburger
Krumpir u košuljici
Salata s mora
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rosti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Palamida s čilijem i mangom
Svinjska jetrica u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s kozjim sirom
Grčka seljačka salata
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Kotleti u pivskom umaku
Riba u bijelom umaku
Caponata alla Podravka
Svinjski file s povrćem
Pohane paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina mediterana
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Grdobina u pikantnoj šalši
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Crveno ljetno varivo
Rižoto na španjolski način
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima