Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Voćna juha od višanja
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Salata od liganja
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rosti
Rajčica s kukuruzom
Srneći file na salatu
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dalmatinske polpete
Grill vratina u sendviču
Tjestenina mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Gulaš od gljiva
Špinatova juha s feta sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata s mora
Zapečena ricotta
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Cipar - Lungić na ciparski
Pohane paprike
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Fiš paprikaš
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Palamida s čilijem i mangom
Svinjska jetrica u umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Jakobove kapice s umakom
Salata od tune i krastavaca
Hrskava pileća krilca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kobasica u pivu i pecivu
Polupunjene paprike
Salata sa skutom
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riža s tunom
Crveno ljetno varivo
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pašticada
Rižoto s tunom
Caponata alla Podravka
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grčka seljačka salata
Pileća krilca s Coca-Colom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina u finom umaku
Juha od rikule i račića
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Hladna juha od avokada
Rižoto na španjolski način
Slatki lungić
Piletina na tajlandski način
Prilog od prokulica
Sočni pureći ražnjići
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Pileći štapići u ketchupu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima