Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čarobni štapići
Piletina s kozjim sirom
Voćna juha od višanja
Rižoto s tunom
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Švicarska juha sa sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata sa skutom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Senf s paprikama
Rajčica s kukuruzom
Caponata alla Podravka
Empanade s pestom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetina enchilada
Rosti
Sočna aromatična torta
Sočni pureći ražnjići
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohane paprike
Juha od rikule i račića
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jakobove kapice s umakom
Grill vratina u sendviču
Srneći file na salatu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pašticada
Zapečena ricotta
Fiš paprikaš
Piletina na tajlandski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Tjestenina mediterana
Salata od tune i krastavaca
Pureći hamburger
Crveno ljetno varivo
Tjestenina u finom umaku
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Rižoto na španjolski način
Svinjska jetrica u umaku
Mesna rolada u tijestu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Dalmatinske polpete
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s pistacijama
Energetske kuglice s kurkumom
Cipar - Lungić na ciparski
Polupunjene paprike
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata s mora
Salata od liganja
Piletina s nadjevom od ajvara
Papreni tart s marelicama
Slatki lungić
Kotleti u pivskom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Palamida s čilijem i mangom
Prežgana juha
Hladna juha od avokada
Male teleće pitice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Pileći štapići u ketchupu
Krumpir u košuljici
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pečena piletina s limunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani zamotuljci
Popečci od bulgura s umakom
Prilog od prokulica
Pirjani kunić
Špinatova juha s feta sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima