Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Švicarska juha sa sirom
Riba u bijelom umaku
Rižoto s tunom
Pašticada
Pureći hamburger
Salata od tune i krastavaca
Prilog od prokulica
Piletina na tajlandski način
Pileći štapići u ketchupu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od liganja
Tjestenina u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Hrskava pileća krilca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fiš paprikaš
Omlet s paprikom i kukuruzom
Slatki lungić
Rižoto na španjolski način
Cipar - Lungić na ciparski
Tjestenina mediterana
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočni pureći ražnjići
Rosti
Sočna aromatična torta
Male teleće pitice
Vegetina enchilada
Voćna juha od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
Riža s tunom
Papreni tart s marelicama
Jakobove kapice s umakom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rajčica s kukuruzom
Krumpir u košuljici
Grčka seljačka salata
Čarobni štapići
Svinjska jetrica u umaku
Dalmatinske polpete
Juha od rikule i račića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Empanade s pestom
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesna rolada u tijestu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Zapečena ricotta
Piletina s kozjim sirom
Hladna juha od avokada
Salata s mora
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata sa skutom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Caponata alla Podravka
Srneći file na salatu
Pohane paprike
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Gulaš od gljiva
Kotleti u pivskom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Street food kuglice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špinatova juha s feta sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Senf s paprikama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima