Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Svinjski file s povrćem
Piletina s pistacijama
Piletina na tajlandski način
Hladna juha od avokada
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjska jetrica u umaku
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Rižoto na španjolski način
Salata sa skutom
Srneći file na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fiš paprikaš
Pureći hamburger
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sočna pureća rolada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Rižoto s tunom
Sočni pureći ražnjići
Pašticada
Grill vratina u sendviču
Rosti
Slatki lungić
Piletina s kozjim sirom
Pileći štapići u ketchupu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rajčica s kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Salata od tune i krastavaca
Hrskava pileća krilca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Popečci od bulgura s umakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Jakobove kapice s umakom
Pohane paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Prilog od prokulica
Špinatova juha s feta sirom
Riža s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kotleti u pivskom umaku
Polupunjene paprike
Male teleće pitice
Palamida s čilijem i mangom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina mediterana
Riba u bijelom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima