Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Cipar - Lungić na ciparski
Salata s mora
Pašticada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Street food kuglice
Piletina s pistacijama
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Pirjani kunić
Rosti
Grčka seljačka salata
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohane paprike
Srneći file na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Krumpir u košuljici
Energetske kuglice s kurkumom
Hladna juha od avokada
Pureći hamburger
Salata od liganja
Male teleće pitice
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s kozjim sirom
Pečena piletina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna pureća rolada
Senf s paprikama
Pohani zamotuljci
Slatki lungić
Riba u bijelom umaku
Riža s tunom
Vegetina enchilada
Sočni pureći ražnjići
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Salata od tune i krastavaca
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Čarobni štapići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kotleti u pivskom umaku
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina u finom umaku
Švicarska juha sa sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Svinjska jetrica u umaku
Voćna juha od višanja
Salata sa skutom
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Polupunjene paprike
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Hrskava pileća krilca
Piletina s nadjevom od ajvara
Fileti lososa u finom umaku
Caponata alla Podravka
Papreni tart s marelicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina mediterana
Piletina na tajlandski način
Zapečena ricotta
Grill oslić u aromatičnoj korici
Gulaš od gljiva
Popečci od bulgura s umakom
Mesna rolada u tijestu
Empanade s pestom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna aromatična torta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rajčica s kukuruzom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Jakobove kapice s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Fiš paprikaš
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima