Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Grill vratina u sendviču
Piletina s pistacijama
Rosti
Salata od tune i krastavaca
Pohani zamotuljci
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Voćna juha od višanja
Piletina na tajlandski način
Pirjani kunić
Pašticada
Riba u bijelom umaku
Dalmatinske polpete
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Slasni burger sa slaninom i sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Prilog od prokulica
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Riža s tunom
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Salata od liganja
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pohane paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina mediterana
Crveno ljetno varivo
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Krumpir u košuljici
Pureći hamburger
Jakobove kapice s umakom
Fiš paprikaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grčka seljačka salata
Pileća krilca s Coca-Colom
Svinjska jetrica u umaku
Juha od rikule i račića
Fileti lososa u finom umaku
Salata sa skutom
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina u finom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Male teleće pitice
Slatki lungić
Hladna juha od avokada
Palamida s čilijem i mangom
Kobasica u pivu i pecivu
Špinatova juha s feta sirom
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Kotleti u pivskom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima