Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špageti s pistacijama

Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći štapići u ketchupu
Crveno ljetno varivo
Špinatova juha s feta sirom
Kotleti u pivskom umaku
Riža s tunom
Rosti
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Piletina na tajlandski način
Riba u bijelom umaku
Mesna rolada u tijestu
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Cipar - Lungić na ciparski
Slasni burger sa slaninom i sirom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s kozjim sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Slatki lungić
Grill vratina u sendviču
Prilog od prokulica
Grill pirjana piletina s roštilja
Grčka seljačka salata
Zapečena ricotta
Salata sa skutom
Rižoto s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada
Male teleće pitice
Rižoto na španjolski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Dalmatinske polpete
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od tune i krastavaca
Pureći hamburger
Salata od liganja
Caponata alla Podravka
Jakobove kapice s umakom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fiš paprikaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Pileća krilca s Coca-Colom
Pečena piletina s limunom
Hladna juha od avokada
Voćna juha od višanja
Gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani zamotuljci
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Salata s mora
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjska jetrica u umaku
Tjestenina mediterana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite špagete novim ukusnim umakom od pistacija, gorgonzole, vrhnja za kuhanje koji ovaj recept čine zaista posebnim. Recepata sa špagetima nikad dosta!

Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
sol
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete Natur
Crni papar mljeveni Podravka
90 g nasjeckanih pistacija
Za posluživanje:
40 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite natrganu gorgonzolu, zagrijte i zalijte vrhnjem.
  • 3 Umak kuhajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu Natur, papar i na kraju pistacije.
  • 4 U umak umiješajte kuhane špagete i lagano promiješajte.

Savjet

Žlicu nasjeckanih pistacija ostavite sa strane i njima pospite špagete prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo, posuto naribanim sirom i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 324.29 41 41
Kalcij mg 311.9 31 31
Kalij mg 526.22 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.79 11 11
Niacin mg 3.82 27 19
Vitamin D μg 14.87 7 7
Vitamin A μg 1009.97 25 20
Sol g 2.47 0 0
Bjelančevine g 16.73 - -
Vlakna g 3.81 - -
Ugljikohidrati g 17.49 - -
Masti g 36.04 - -

Podijeli s prijateljima