Meni Search

Ful nabrijana

Špageti s ribom

Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Turske pizze
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za postizanje boljeg okusa i mirisa, marinirajte filete oslića u mješavini maslinovog ulja, limunove korice i Vegete. Tako će se okusi bolje prožeti, a uz dodatak češnjaka, vina i vrhnja, bit će nadopuna kuhanim špagetima.

Sastojci

500 g fileta oslića
2 žličice Vegete
3 žlice maslinova ulja
½ žličice naribane limunove korice
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
50-100 ml bijelog vina
250 ml vrhnja za kuhanje
250 g Tjestenine Spaghetti Podravka
½ žličice soli
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica naribanog parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Filete oslića dobro posušite pomoću upijajućeg papira.
  • 2 Narežite ih na veće kocke, pospite Vegetom, prelijte maslinovim uljem i pospite naribanom limunovom koricom. Ostavite stajati oko 10 minuta.
  • 3 Pripremljene filete kratko popecite u tavi na zagrijanom ulju.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, vino i kuhajte dok vino ne ispari.
  • 5 Prelijte ih vrhnjem, dodajte špagete koje ste prethodno skuhali u slanoj vodi i sve dobro izmiješajte.

Savjet

Tako pripremljena marinada može se upotrijebiti pri premazivanju ribljih i mesnih jela na roštilju, npr. fileta tune ili bilo koje druge ribe s roštilja. Još je bolje ako za premazivanje marinadom, umjesto kista, upotrijebite stručak svježega začinskog bilja.

Posluživanje

Pospite peršinom, parmezanom i odmah poslužite.

Male tajne

Riba se marinira da bi bila što bolja, a osnovni će okus namirnica istaknuti upravo Vegeta koju smo dodali marinadi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 498.55 62 62
Kalcij mg 148.71 15 15
Kalij mg 774.4 21 21
Niacin mg 12.61 90 63
Vitamin E mg 10.39 47 47
Vitamin D μg 65.99 33 33
Vitamin A μg 391.41 10 8
Sol g 2.19 0 0
Bjelančevine g 34.49 - -
Vlakna g 8.01 - -
Ugljikohidrati g 50.87 - -
Masti g 30.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke