Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Špinatova juha s feta sirom

Cipar - Lungić na ciparski
Svinjska jetrica u umaku
Rajčica s kukuruzom
Dalmatinske polpete
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od bulgura s umakom
Empanade s pestom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina na tajlandski način
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Tjestenina u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palamida s čilijem i mangom
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Pirjani kunić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Jakobove kapice s umakom
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
Pureći hamburger
Zapečena ricotta
Švicarska juha sa sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i krastavaca
Polupunjene paprike
Prilog od prokulica
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata sa skutom
Rižoto na španjolski način
Grčka seljačka salata
Kobasica u pivu i pecivu
Papreni tart s marelicama
Fiš paprikaš
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti s pistacijama
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s pistacijama
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća krilca s Coca-Colom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Gulaš od gljiva
Tjestenina mediterana
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Pašticada
Slatki lungić
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobni štapići
Krumpir u košuljici
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Hladna juha od avokada
Male teleće pitice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Mesna rolada u tijestu
Juha od rikule i račića
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Vegetina enchilada
Rosti
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Špinat, povrće koje krijepi, snaži i obiluje mineralima i vitaminima, od neprocjenjive je pomoći majčici prirodi u borbi za očuvanje zdravlja, ali i izvrsnim glavnim sastojkom ove juhe. Feta sir špinatovoj juhi dat će dodatan šarm.

Sastojci

30 g maslaca
150 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
1,6 l vode
1 kg krumpira
450 g Zamrznutog špinata Podravka
1 žličica naribane limunove korice
2 češnja češnjaka
150 g luka
sol
Za posluživanje:
150 g feta sira

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite narezani luk i protisnuti češnjak.
  • 2 Zalijte litrom vode, dodajte krumpir narezan na veće komade, limunovu koricu i Vegetu. Kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša.
  • 3 Pustite da se ohladi, a zatim usitnite u električnoj sjeckalici.
  • 4 Vratite juhu u posudu, prokuhajte, dodajte zamrznuti špinat, preostalu vodu, malo posolite i kuhajte sve zajedno još oko 10 minuta. Na kraju umiješajte slatko vrhnje.

Savjet

Za ovu juhu možete upotrijebiti i svježi špinat. U tom slučaju špinat krupno narežite, kratko prokuhajte, ocijedite, usitnite u sjeckalici, a zatim dodajte izmiješanom krumpiru.

Posluživanje

Špinatovu juhu poslužite s feta sirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 131.46 16 16
Kalcij mg 154.27 15 15
Kalij mg 844.37 23 23
Niacin mg 4.06 29 20
Vitamin C mg 24.08 32 27
Vitamin D μg 11.64 6 6
Vitamin A μg 6228.97 156 125
Sol g 1.11 0 0
Bjelančevine g 6.24 - -
Vlakna g 6.2 - -
Ugljikohidrati g 40.76 - -
Masti g 10.73 - -

Podijeli s prijateljima