Meni Search

Superman

Srneći file na salatu

Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pašticada s njokima
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Tuna burger
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Tjestenina u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Koprivnički odojak
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek i salata s roštilja
Kokošja juha s požirakima
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Macho hamburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke