Meni Search

Superman

Srneći file na salatu

Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Macho hamburger
Ljetni lungić
Kokošja juha s požirakima
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa iz pećnice
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Nadjevene lignje
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Tuna burger
Koprivnički odojak
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Ramstek i salata s roštilja
Teriyaki piletina
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke