Meni Search

Superman

Srneći file na salatu

BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Pašticada s njokima
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Koprivnički odojak
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Macho hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Kokošja juha s požirakima
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa iz pećnice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Nadjevene lignje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke