Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Energetske kuglice s kurkumom
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti na kineski način
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena teleća prsa
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Marinirane srdele
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke