Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brudet
Riblji ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Bugarska pita od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Pileći bataci s umakom od luka
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Male teleće pitice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pogača sa sardinom
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Rižini ravioli s mozzarellom
Lazanje u tavi
Cous-cous s povrćem
Bruskete od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke