Meni Search

Superwoman

Srneći file na salatu

Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bakalar s krumpirom
Brownie s kajenskim paprom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti mediteraneo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Mini shepherd's pie
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Brudet
Rižoto s tri vrste gljiva
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Gulaš od oslića i povrća
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke