Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Srneći file na salatu

Hrskava pileća krilca
Krumpir u košuljici
Svinjska jetrica u umaku
Gulaš od gljiva
Riža s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Pohani zamotuljci
Pašticada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Tjestenina mediterana
Špageti s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Pečena piletina s limunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slatki lungić
Rajčica s kukuruzom
Piletina na tajlandski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s pistacijama
Rižoto s tunom
Fiš paprikaš
Zapečena ricotta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rižoto na španjolski način
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Rosti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill vratina u sendviču
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Dalmatinske polpete
Špinatova juha s feta sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od rikule i račića
Prilog od prokulica
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kobasica u pivu i pecivu
Kotleti u pivskom umaku
Caponata alla Podravka
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Grill pirjana piletina s roštilja
Senf s paprikama
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s kozjim sirom
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata s mora
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Jakobove kapice s umakom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Crveno ljetno varivo
Popečci od bulgura s umakom
Grčka seljačka salata
Male teleće pitice
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill Classic

Vegeta Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima