Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Srneći file na salatu

Tjestenina mediterana
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Male teleće pitice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočni pureći ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Fiš paprikaš
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riža s tunom
Riba u bijelom umaku
Rosti
Grdobina u pikantnoj šalši
Pureći hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Mesna rolada u tijestu
Pašticada
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s pistacijama
Krumpir u košuljici
Fileti lososa u finom umaku
Juha od rikule i račića
Jakobove kapice s umakom
Prilog od prokulica
Pileći štapići u ketchupu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s kozjim sirom
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Grčka seljačka salata
Cipar - Lungić na ciparski
Omlet s paprikom i kukuruzom
Gulaš od gljiva
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrskava pileća krilca
Špinatova juha s feta sirom
Dalmatinske polpete
Kotleti u pivskom umaku
Hladna juha od avokada
Piletina s pistacijama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slatki lungić
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i krastavaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto na španjolski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Palamida s čilijem i mangom
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Zapečena ricotta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Caponata alla Podravka
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjska jetrica u umaku
Salata od liganja
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Salata sa skutom
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill Classic

Vegeta Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima