Meni Search

Lud k'o šiba

Srneći file na salatu

Marokanska salata s cous-cousom
Kotlovina
Sunčani užitak mediterana
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fiš paprikaš
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada
Krem juha sa sjemenkama
Jakobove kapice s umakom
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s nadjevom od ajvara
Blagdanska rolada
Pohana skuta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s pirjanim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Marinirana pileća krilca s povrćem
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje s povrćem i smokvama
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Svinjski file s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Vratina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s pistacijama
Grill vratina u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palačinke s nadjevom od riže
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani buncek
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza s tunom
Patka s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pečena piletina s limunom
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Špageti na kineski način
Irska janjetina
Cipar - Lungić na ciparski
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada s njokima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Irski gulaš (Irish stew)
Pirjani kunić
Mirisna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Hrskavo pečeno pile
Medeni teleći kotleti
Zapečena ricotta
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Prežgana juha
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Riblja juha s Malte
Hrskave tortice od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Pečena janjetina s bademima
Sendvič s avokadom
Pikantne mazalice
Mesna rolada u tijestu
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srnetinu pripremljenu s preljevom od limunova soka, senfa i posebno odabranih začina poslužite uz špinat i zlatni delišes i uživajte uz omiljenu salatu.

Sastojci

500 g srnećeg filea (300 g)
1 žlica Vegete Grill Classic
40 ml maslinovog ulja
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
Za preljev:
2 žlice svježeg limunovog soka
1 žličica Senfa estragon Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ žličice Chilija Podravka
½ žličice sušenog Timijana Podravka
½ žličice sušenog Bosiljka Podravka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Srneće filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Pospite ih 1 žlicom Vegete Grill Classic, prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 3 Ovako pripremljene filee stavite na dobro zagrijanu grill tavu i popržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih sa strane i ostavite na toplom.
  • 4 Limunov sok, senf, timijan, bosiljak, chili, maslinovo ulje, te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 U posudu stavite dobro očišćeni i oprani špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, pečene filee narezane na manje komade, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.

Savjet

Srneći file možete zamijeniti junetinom. Meso divljači, pa tako i srneće meso svojstvenog je mirisa, stoga ga je poželjno marinirati. Osim što će marinada omekšati meso, intenzivan miris djelomično će se izgubiti nakon mariniranja.

 

Srnetina sadrži sve vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se relativno povoljnim sadržajem željeza (3,0 mg/100 g). Posna srnetina sadrži: proteina 21%, masti 4%, a energetska je vrijednost 120 kcal/100 g.

Posluživanje

Odmah poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke