Meni Search

Superman

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Tuna burger
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Macho hamburger
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Kokošja juha s požirakima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Vratina sa sezonskim povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Koprivnički odojak
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Pašticada s njokima
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke