Meni Search

Superwoman

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u pivu
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Gulaš od oslića i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tuna burger
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brudet
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke