Meni Search

Superwoman

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada voli penne a ti mene
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Pita s muškatnom bundevom i makom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti mediteraneo
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblji ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Male teleće pitice
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke