Meni Search

Superwoman

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Brancinovo oko
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Gulaš od oslića i povrća
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Lazanje u tavi
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirane srdele
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bogata švedska tradicionalna kuhinja nekad je ovisila o godišnjim dobima. Ljeto je oduvijek bilo povezano s okusnim užicima i senzualnošću, dok su ostala godišnja doba, zbog oštrih vremenskih uvjeta, ovisila o zimnicama i konzerviranoj hrani.

Sastojci

800 g mljevene svinjetine
2 jaja
150 g luka
170 g krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
800 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
50 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka
100 g Džema brusnice Podravka
1 Pire krumpir Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaja, sitno narezani luk, krušne mrvice, kopar, 1 žlicu Vegete i sve zajedno dobro promiješajte.
  • 2 Od dobivene smjese napravite 20-ak kuglica veličine oraha.
  • 3 U dubljoj i većoj tavi zagrijte ulje i na njemu u dva navrata popržite mesne okruglice do lijepe smeđe boje.
  • 4 Okruglice ne morate okretati nego samo tavicu više puta dobro protresite.
  • 5 Kuglice izvadite i ostavite na toplom.
  • 6 Vodu zakuhajte, dodajte goveđu kocku i promiješajte da se kocka rastopi u vodi.
  • 7 U posudi u kojoj su se pekle kuglice rastopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte dok brašno ne počne dobivati blago žutu boju.
  • 8 U brašno ulijte pripremljenu vodu s goveđom kockom i neprestano miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • 9 Dodajte mesne okruglice, kuhajte ih 10-ak minuta u umaku.

Posluživanje

Okruglice poslužite s džemom od šumskog voća i Podravka pireom.

Male tajne

Nakon što oblikujete okruglice (od mesne smjese) ostavite ih u hladnjaku na 1 sat kako bi zadržale oblik tijekom prženja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 501.33 63 63
Kalcij mg 232.99 23 23
Kalij mg 1398.35 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.09 30 30
Niacin mg 22.76 163 114
Vitamin D μg 54.08 27 27
Vitamin A μg 587.36 15 12
Sol g 4.26 0 0
Bjelančevine g 46.52 - -
Vlakna g 4.44 - -
Ugljikohidrati g 67.65 - -
Masti g 68.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke